”Bortgift som 15-åring”… Är du intresserad? Välkommen den 13 november! - FULLBOKAD

Alla hälsas välkomna till föreläsning tisdagen den 13 november 2018 kl 13.30-16.00 på Folkan, Lidköping. Då föreläser Zubeide Demirörs om att bli bortgift som ung kvinna. Hon berättar också om hur man bemöter barn och unga som lever med hedersproblematik. Zubeide är socionom och arbetar som verksamhetsansvarig på ett skyddat boende. Hon har tidigare arbetat som verksamhetsansvarig på Fryshuset med Electraprojektet med förebyggande och stödjande insatser kring barn och unga som utsätts för hedersproblematik. Med sin ovanliga kombination av kulturellt inifrånperspektiv samt akademiskt utifrånperspektiv föreläser Zubeide om hedersrelaterat våld och förtryck. Konferensen är avgiftsfri. Anmäl snarast, dock senast den 2 november. Anmäl till kvinnojourenlinnean@telia.com eller ring 0510-219 00. Varmt välkomna till Folkan, Stenportsgatan, Lidköping, hälsar Kvinnojouren Linnéan och Kvinnohuset Tranan.

Onsdagen den 17 oktober 2018 - föreläsning med Arkan Asaad - fullbokad

Kvinnojouren Linnéan i Lidköping och Kvinnohuset Tranan i Skövde hälsar myndighetspersonal och allmänhet välkomna till en föreläsning med Arkan Asaad.

I sin självbiografiska debutroman ”Stjärnlösa nätter” skriver den svenskkurdiska Arkan om hur han som 19-åring tvingats gifta sig med sin kusin mot sin vilja. Boken fick ett stort genomslag och Arkan har därefter tilldelats flera priser och utmärkelser.

Den 17 oktober kl 13:30-16:00 föreläser Arkan på Skövde Kulturhus, Trädgårdsgatan 9, Skövde.

Föreläsningen är avgiftsfri. I pausen bjuds det på frukt. Sista anmälningsdag den 7 oktober till kvinnojourenlinnean@telia.com eller 0510-219 00. Välkomna!

Kvinnojouren Linnéan             Kvinnohuset Tranan

 

Brottsofferjouren Västra Skaraborg och Kvinnojouren Linnéan

i Lidköping hälsar myndighetspersonal och allmänhet

välkomna till föreläsningar om:  

Barn och unga som brottsoffer

 

DATUM OCH TID:   TISDAGEN DEN 2 OKTOBER 2018 KL 13-16.30

PLATS:                      RÖDA KVARN, TORGGATAN 8, LIDKÖPING

PROGRAM:

·        Carolina Jernbro, lektor vid Karlstads universitet, föreläser utifrån sin kartläggning och forskning om våld mot barn i Sverige – förekomst, riskfaktorer, hälsokonsekvenser, avslöjande och stöd. Elever har berättat om våld i hemmet.

·        Fredrik Selin, jurist vid Brottsoffermyndigheten i Umeå, presenterar lärarhandledningen och webbplatsen Liten och trygg, som handlar om att uppmärksamma brottsutsatta barn. Den riktar sig till förskolans personal och andra som möter små barn.

Konferensen är avgiftsfri. I pausen bjuds på fika och frukt. Anmäl snarast, dock senast den 24 september till kvinnojourenlinnean@telia.com eller 0510-219 00. Välkomna!      

 

Välkommen till kurs för nya volontärer!

Kurs för nya volontärer! Är du intresserad? Den 31 augusti 2018 kl 17.00-20.00, 1 september kl 11.00-16.00 och 2 september kl 9.00-16.00 ordnar Kvinnojouren Linnéan en kurs för nya volontärer. Som volontärer på kvinnojouren deltar vi med trivselaktiviteter, utflykter och annat till stöd för boende kvinnor och barn. Om du vill kan du även få utbildning i samtalsstöd per telefon och därmed bli en av oss som tar emot samtal på kvällar och helger. Kursen informerar om kvinnojourens verksamhet och historia, våld i nära relationer, stödjande samtal och bemötande, barns utsatthet, våldets mekanismer och rättsprocessen. Maila din anmälan till kvinnojourenlinnean@telia.com eller ring 0510-219 00, vardagar. Varmt välkommen med din anmälan!

 

Välkommen till föreläsning med Petter Iwarsson, BRIS

”Samtal med barn och ungdomar – om erfarenheter från arbetet på BRIS”

En föreläsning för dig som möter barn och ungdomar i sammanhang där man pratar om viktiga saker i livet. En röd tråd i föreläsningen är hur vi kan omsätta de salutogena begreppen begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet i samtal med barn. Om vikten av att vi vuxna möter barn i samtal. Petter Iwarsson är socialpedagog och sakkunnig på Bris samt skolkurator. Petter är författare till böckerna Samtal med barn och ungdomar, Samtal i skolan – en möjlighet till utveckling och Du behövs som vuxen.

Datum:       Torsdagen den 26 april 2018

Tid:              Kl 13:00-16:00

Plats:           Röda Kvarn, Torggatan 8, Lidköping

Anmälan:    Senast den 12 april till Kvinnojouren Linnéan, 0510-219 00

e-post: kvinnojourenlinnean@telia.com            

Föreläsningen är kostnadsfri och vi bjuder på kaffe, te och fralla i pausen.

VARMT VÄLKOMNA!

Kvinnojouren Linnéan

 

Vill du bli volontär hos Kvinnojouren Linnéan?

Anmälan och frågor till

kvinnojourenlinnean@telia.com.